Monday, March 29, 2010

Hari Ulangtahun Perkahwinan yang ke 8

Dah 2 minggu tak update blog, bukan apa belum ada story yang best untuk dikongsi... Akhirnya setelah hampir 2 bulan planning, today we'll be flying to Hong Kong and Macau. This time cuba naik Cathay Pacific, sebab kosnya lebih murah dari Air Asia and no extrassssssssss...

Kitaorang sepatutnya pergi last November, tapi ada hal yang tak dapat dielakkan, terpaksa cancel dengan Air Asia, frust jugaklah tiket burn, tapi nasib baik dapat tiket murah masa tu...Itu lah kalau terpaksa plan awal..kalau tak, tak dapat pulak tiket murah.

Jadi untuk menjimatkan kos, we're gonna stay kat hostel 4 malam je, cause tomorrow night sampai kitaorang stay kat airport dulu, he..he..nak budget la katakan...Hopefully, they allow us to do that...(research says ok!). Our cost so far: Flight tix: RM1400 (2 pax), Hostel RM448 (2 pax), jadinya, RM924 seorang for 6days, 4 nights (eh..macamana tu?!,)

Don't worry, balik nanti kitaorang story dengan lebih detail. For now, nice weekdays, work smart, and travel hard. He..he...

Happy 8th Anniversary, B!

8 comments:

amsyah said...

ain't that sweet! Happy 8th anniversary, you guys...

fauzuskamaruddin said...

hi sis,

happy annyvesary....
yeahh jgn lupe cerita ye on the cost..

aud said...

Congrats you two! Do please share your hostel experience in Macau and HK, I am going there in August, haven't found a cheap place to stay yet.

Have fun, safe travels!

MisZZy aYien said...

happy anniverssary n bon voyage ;)
soo cheap la the cost..hee

klpintrader said...

happy anniversary..

air asia tak semestinya paling murah.. time promo yes.. tu yg penting buat homework.. scouting for the best price..bon voyage..

ilisaharudin said...

happy anniversary abg faizal & kak anna~ enjoy the trip~

Pak Man laksam said...

Happy Anniversary!!

Faizal and Anna said...

Hai semua,

Thank you for the wishes, jap lagi pun dah nak ke airport... Tunggu ye for our official "report". He..he..