Monday, December 7, 2009

Melangkah Mengejar Mimpi

Ini adalah sesuatu yang amat dinantikan oleh kami. Adaptasi dari novel kedua Andrea Hirata “Sang Pemimpi” yang akan ditayangkan di layar perak seluruh Indonesia pada 17 Disember 2009. Filem ini juga terpilih sebagai filem pembuka bagi JIFF 09 (Jakarta International Film Festival) yang telah diadakan pada 4 hingga 6 Disember yang lalu. Harap-harap ianya akan turut ditayangkan di Malaysia or else we’ll be going there to watch it.. hehe!

Laskar PelangiAndrea Hirata Novels
Honestly, we started to know about Andrea Hirata first novel “Laskar Pelangi” through Nidji hit song by the same title for the movie soundtrack. The catchy tune and it’s beautiful lyric grabbed our attention to know more about this no. 1 best selling novel in Indonesia. (Finally we’ve completed the collection - “Laskar Pelangi”, “Sang Pemimpi”, “Edensor” and “Maryamah Karpov”).


“Sang Pemimpi” continues with Ikal’s life as teenager. This time it tells another plot of the story where Ikal has a cousin, Arai. Adopted by Ikal’s family, Arai being such a wonderful friend, brother, motivator and a shoulder to cry on for Ikal. Shall we say more? Just wait for the movie or you can watch the trailer or read the book.



*Sudah agak lama juga kita tidak menghasilkan adaptasi novel ke filem sehebat “Ranjau Sepanjang Jalan” atau mungkin adaptasi sebegini hanya sesuai untuk dijadikan sebagai sajian drama atau telefilem di televisyen sahaja.


By the way, we just started our “2nd branch” for our stall at Streetmall, Cyberjaya every Tuesday from 10am - 5pm. If you guys happen to be there, just drop by.

Flea Market@Streetmall,CyberjayaFlea Market@Streetmall,CyberjayaFlea Market@Streetmall,Cyberjaya

2 comments:

ilisaharudin said...

wow~great to have all the collection..kat m'sia ni yang perasannye ada laskar je...kalau tu ada mane yer nak cr?

Faizal and Anna said...

Hi ill, kalau tak silap boleh cari di MPH Bookstore. Our extra copy dah sold out la..