Tuesday, May 24, 2011

Let's go to Putrajaya Garage Sale this Sunday...!

Hi semua, if you guys still remember on our last post we did mention about "something Big and Different coming to Putrajaya on 29/5/2011. Akhirnya, hari yang dinanti-nantikan telah tiba. (macam announcement nak raya la pulak...hehe!)

Atas sambutan yang begitu menggalakkan pada penganjuran pertamanya, maka pada hari Ahad ini bersamaan 29 Mei 2011, Persatuan Penduduk “Superlink” Presint 16, Putrajaya dengan kerjasama Perbadanan Putrajaya akan mengadakan buat kali ke 2 - Garage Sale di Ruang Legar Kompleks Pusat Kejiranan Presint 16 (berdekatan Alamanda dan di belakang Petronas Presint 16) dari jam 8.30pagi hingga 5.00petang. (Faizal is involved in this project, tu sebab blog sekarang ni jarang2 update. Sorry guys!)

Biarpun pada hari yang sama akan diadakan Perhimpunan Sejuta Belia dan beberapa event lain di Putrajaya, this garage sale is totally different experience in Putrajaya. Why we keep on saying that this event is different? Eventhough Putrajaya has organize a few weekend market here, the things that been offer is more the less the same like any other markets.

Cuba untuk menonjolkan sisi lain aktiviti di Putrajaya, This garage sale offers a “Pasar Karat meets Flea Market” concept, where traders digalakkan menjual their used, pre-owned, 2nd hand stuff, household plus collectibles items like stamps, coke and etc. New stuff is also available but plays minor roles at this event. (Get the idea? Just imagine places like Amcorp Mall, Lorong Kulit Penang, Pasar Ipoh Loken and Stadium Shah Alam).

So,checkout the pictures from previous event (courtesy of Kak Liza from Kedai Ipoh Loken) and see u guys this Sunday (29/5/2011) from 8.30am till 5.00pm di Ruang Legar Kompleks Pusat Kejiranan Presint 16, Putrajaya. Happy hunting guys..!

6 comments:

Che said...

Salam kak anna/Bang faizal

try to text and reach you through the number given kat brochure tak dapat la. saya dari putrajaya, nak tanya boleh ke nak book table lagi?

thanks.

Che@Presint 14

wangseggetjb said...

Jumpa Esok !!!!! call faisal 0123893663

nurul ain said...

Hi Kak Anna,

How i want to participate if any Garage Sale held in the future?

My profile said...

salam both of u. best baca ur blog. i support car boot and recycle. Klu ada info for car boot let me.
sy nak recycle brg di rumah ni yg mmg jarang digunakan.

Gerobok Besar said...

di mana garage sale yg boleh saya join sekali... ada info?
email me :gerobokbesar@gmail.com

zira said...

Slm to both lovely couple,soalan sm cm yg kt atas ni hee..klo leh nk tnye, bile lg garage or car boot sale ye.sy dr putrajaya n thn lepas pon me n my family ade join garage sale kt putrajaya tu(dok presint 16 je pon ) hee..I would like to reycle brg kt rumah yg blambak ni hee..if anything kindly email me? wnhazirah@gmail.com..thank you =)