Thursday, September 23, 2010

Mensyukuri Syawal...

Pejam celik pejam celik tau-tau dah masuk 14 Syawal kita berhari raya. Ketiadaan mak sedikit sebanyak membuatkan sambutan hari raya tahun ini agak berbeza buat kami. Segala persiapan dari mengemas dan menghias rumah serta penyediaan kuah kacang, ketupat palas, lontong, rendang, kini digalas oleh kami sepenuhnya. Tiada lagi seorang insan yg dipanggil mak untuk memberi komen. We miss you so much mak… Al-Fatihah.

Persiapan Hari Raya @ HyperMartPersiapan Hari Raya @ HyperMartPersiapan Hari Raya @ PasarPersiapan Hari Raya @ PasarPersiapan Hari Raya @ Pasar
Tahun ini juga kami menyambut hari raya di kampung halaman arwah mak iaitu di Kg Pulau Pisang, Malim Nawar, Perak. Disini kami mengadakan majlis sambutan hari raya dan tahlil bersama seluruh ahli keluarga arwah mak. Kami rasa begitu seronok dan teruja kerana sudah agak lama, keluarga besar ini tidak berkumpul seperti ini. Lagipun Faizal kata dah lama dia tak beraya dalam suasana kampung sebegini. Bestnya…!!!

Beraya di Kg Pulau PisangBeraya di Kg Pulau PisangBeraya di Kg Pulau PisangBeraya di Kg Pulau PisangBeraya di Kg Pulau Pisang
Oh ya, remember on our last post pasal Faizal punya van jadi star. The day has finally come as the telemovie is shown on Astro this raya. You guys can see the van in action on "Odisi MJ Raya Lagi"… actually kitaorang pun tak tengok lagi, tengah tunggu Astro rerun. Hehehe...

What's on our next plan? Yep! after 3 month arwah mak passed away, we've been busy adapting our new routine, gainning back our strengh and confidence. It's not as easy as it may seen but InsyaAllah, we'll be back again one step at a time. (*Currently sketching the list...)

Celebrating B'day
*Last but not least...Selamat Hari Raya to all our family, friends and most importantly our blog readers/followers and Flickr contacts.
By the way... Happy "Belated" Birthday to my lovely wife Anna. Muahhh...!!!



4 comments:

deaf_angel said...

"serta penyediaan kuah kacang, ketupat palas, lontong, rendang, kini digalas oleh kami sepenuhnya"

rajin betul korang..
meh sini aku salute pakai dua tangan haha.
ala..ketupat pun skarang kat pasar dah siap rebus dah, nak makan, beli je hahaha..

matakucing said...

lontong??..teringin nak makan lontong..lagi2 yg kaler ijou tu

en_me said...

salam aidilfitri..

Faizal and Anna said...

TQ Deaf, tapi yg beli tak sama dgn yg buat sendiri. Air tangan isteri beb!... hehe!

Sori M.K, lontong menu utk 1st raya jer.. haha..

Selamat Hari Raya Aidil Fitri, En Me..