Saturday, December 31, 2011

New Year's Eve

Wow, agak lama jugak yea kami tak bercerita. Maklumlah sejak Faizal ada FB ni, makin asyik dia kat situ. Ok lah, kat sini Anna nak berkongsi sikit cerita tentang menjelang Tahun Baru. Semalam, sebaik saja melangkah keluar dari office, tiba2 rasa sayu, tak pasti kenapa? Adakah sumbangan di office tak cukup atau masa bersama keluarga yang tak cukup sebenarnya? Betul lah seperti kata Steve Job, our time is actually limited. It's just how to pick what's important in our life. Yang mana sepatutnya kita utamakan? Family or career? Whatever we choose, biarlah ianya tidak mengabaikan sesiapa di keliling kita.

Jadinya, sesiapa yang masih single, please...please go out and have an adventure, try, fly , eat , run ,walk, do things that you never done before; because sometimes there's no next time or later. Sometimes it's Now or Never!

Tapi pada yang dah berkahwin(macam kami) life is like a roller coaster, sometimes scary but most of the time it's Fun! Rasa takut pada mula, lepas tu taknak turun pulak...he..he..Anyway, bagi yang ada cahayamata, lagi best because kids are your lifetime adventure!

So guys, for the year of 2012, fasten your seat belts and enjoy another ride! Wooohooooo!

7 comments:

deaf-angel said...

agree with content of this post.

pasal masa tu memang, 24 jam tu sikit sangat.

matakucing said...

Setakat ni "have fun stay singles" adalah slogan saya he5, selamat tahun baru bro & sis.

nadh said...

suka post ni especially part 'please go out and have an adventure, try, fly , eat , run ,walk, do things that you never done before; because sometimes there's no next time or later. Sometimes it's Now or Never!'

Made me think! and has inspired me.
Thank you Faizal and Anna!:)

berteromber said...

Happy new year Faizal and Anna...

Faizal and Anna said...

Deaf, memang betul 24 jam tu rasa sikit...tapi all of us have the same amount of time regardless who we are, hmmm...reminding myself again...

Matakucing, enjoy while you can because time flies very fast! same to you, Happy New Year! Ada plan travel?

Thank you,Nadh. Hope my humble words open your heart and unblock your mind! You go girl!

Thank berteromber , same to you!

Travel&Food Lovers said...

Sis Anna & Bro Faizal...

sy setuju betul dengan ayat sis 'please go out and have an adventure, try, fly , eat , run ,walk, do things that you never done before; because sometimes there's no next time or later. Sometimes it's Now or Never!'

sebab tu sy berpegang pd kata2...selagi sy belum berkahwin, i can do what ever i want..try what ever i want...slagi xmenyalahi hukum2 agama...

hargailah hidup sbg single selagi boleh...sbb sy xnak regret bile dh kawen nanti sbb byk benda xtry lg...

so far alhamdulillah..byk negara dh saya terjah n insyaALLAH lps kawen nnt hrp my partner pun jd geng terjah negara org jugak..byk benda yg sy belajar lps melihat negara2 org ni..sy akan slalu support ur blog...hr tu sy follow skit itinerary sis masa terjah sydney n melben...

keep in touch ya...

NADI BANGI said...
This comment has been removed by the author.